Cabinet  Avocat “Dimancea Iulian” acorda servicii consultanta,  asistenta juridica  si reprezentare , redactare acte, cereri, cai de atac, mediere, precum si orice alte activitati prevazute de lege  in domeniul Dreptului Familiei.


Reprezentam interesele legitime ale clientilor nostrii in domenii precum  dreptului familiei, in fata Instantelor de judecata din Brasov si din tara  a institutiilor publice ,a notarilor publici, precum si a altor persoane sau institutii de  drept privat.


Este o realitate faptul ca nu toate casatoriile sunt reusite, iar unele dintre ele se sfarsesc cu divorturi traumatizante. Atunci cand se destrama o relatie , unul dintre soti, sau ambii, vor sa divorteze sau mai bine spus vor desfacerea  casatoriei.


Cabinet Avocat Dreptul Familiei Brasov, este specializat in divorturi si litigii complexe si delicate, fiind in masura sa va indrume cu atentie si discretie intr-un astfel de moment dificil .


In cadrul procesului de divort, adesea partile solicita si partajarea bunurilor comune. In majoritatea situatiilor, partajul se realizeaza prin negocierea intre avocati  si prin acordul partilor.


In privinta copiilor, va oferim consultanta pentru incredintarea minorilor, intretinerea si mentinerea legaturii cu acestia prin stabilirea unui program de vizita, precum si stabilirea unei pensii de intretinere.
Citeste mai mult

Echipa noastra de avocati specializati in dreptul familiei va asigura o gama larga de servicii:

Negocierea in cazul divortului prin acord.

Redactarea actiunii de divort, a cererii reconventionale si a intampinarii.

Redactarea actiunii in procedura de incredintare a minorilor, precum si stabilirea pensiei de intretinere.

Redactarea si sustinerea actiunii pentru stabilitea paternitarii copiilor rezultati din casatorie sau din afara casatoriei.

Procedura de recunoastere a sentintelor de divort pronuntate  in strainatate.

Redactarea tranzactiei in partajul bunurilor comune.


Cererile de divort sunt de competenta Judecatoriei unde se afla locuinta comuna a sotilor, iar daca sotii nu au avut o locuinta comuna sau nu mai locuiesc acolo, este competenta Judecatoria in circumscriptia careia are locuinta paratul. Daca paratul nu are locuinta in tara , iar instanta romana este competenta  international, competenta revine Judecatoriei unde are locuinta reclamantul.

Daca nici una dintre parti nu locuieste in tara, acestia pot conveni  sa introduca actiunea de divort la orice Judecatorie din Romania. In lipsa unui acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sect.5 Bucuresti.

Odata cu pronuntarea asupra cererii de divort, instanta se mai poate pronunta si cu privire la exercitarea autoritatii parintesti, contributia parintilor la cresterea si educarea copiilor, locuinta copilului dupa divort, precum si dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu minorul.

De asemenea instanta se va pronunta  si cu privire la numele sotilor dupa divort, locuinta familiei, despagubiri pentru prejudiciile materiale sau morale suferite ca urmare a desfacerii casatoriei, obligatia de intretinere intre fostii soti, incetarea regimului matrimonial, precum si lichidarea comunitatii de bunuri si partajul acestora.

Daca sotii au copii minori ,nascuti in timpul casatoriei sau inaintea acesteia, instatanta va hotari asupra exercitarii autoritatii parintesti si asupra contributiei financiare  parintilor la cresterea si educarea copiilor, chiar daca nu s-a solicitat prin cererea de divort.

Pe tot parcursul procesului, instanta poate lua masuri cu privire la stabilitea locuintei minorului, obligatia de intretinere si  de  folosire a locuintei familiei.

La Judecatorie , partile se vor prezenta personal,  exceptand situatia cand unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate  sau este impiedicat de o boala grava, respectiv este  pus sub interdictie judecatoreasca.

Partea  care are resedinta in strainatate sau se afla intr-o alta asemenea situatie ce o impiedica sa se prezinte personal, se va putea infatisa prin avocat, mandatar, tutore sau curator dupa caz.

Daca reclamantul lipseste nejustificat la termenul de judecata in prima instanta si se prezinta numai paratul , cerera de divort va fi respinsa ca nesustinuta.

In cazul in care sotul parat nu s-a prezentat la primul termen de judecata, iar procedura de citare a fost indeplinita prin afisare, instanta va verifica daca paratul  are locuinata la adresa indicata in cererea de chemare in judecata, iar daca se constata ca nu mai locuiescte acolo,  va dispune citarea lui la locuinta efectiva, sau  daca este cazul, la locul de munca.

Pe tot cursul judecatii, reclamantul poate renunta la judecata ,chiar daca paratul se impotriveste, renuntarea neavand nici un efect asupra cererii de divort facute de catre parat.

Partile se pot impaca pe tot cursul procesului, caz in care instanta va lua act de impacare si va dispune inchiderea dosarului, precum  si restituirea taxelor de timbru  daca au fost achitate.


Suntem constienti cat de importanta este familia  pentru dumneavoastra  si de aceea ne propunem sa va asiguram  consultanta, asistenta si reprezentare juridica in litigii ce tin de dreptul familiei.  Apelati cu incredere la serviciile noastre.
Articole relevante din dreptul familiei