Echipa de avocati si mediatori autorizati din Brasov  va ofera servicii de mediere pentru toate categoriile de litigii si conflicte.


Acordam mediere in afaceri, neantelegeri contractuale, creante si datorii, organizarea societatilor comerciale, medierea conflictelor civile, raporturi de vecinatate.


Medierea reprezintă o solutie  eficientă de rezolvare pe cale amiabila a unui litigiu intervenit  intre persoane fizice sau juridice, cu sprijinul  unui avocat specializat, în calitate de mediator neutru impartialial, echidistant și in conditii de  confidentialitate,cu consimtamantul liber al părtilor pentru desfăsurarea întregii proceduri de mediere.

Medierea  are loc într-un cadrul unor sedinte de mediere,  în biroul unui mediator neutru si impartial, la  initiativa  tuturor partilor  sau a unei parți din litigiu. Parțile implicate in litigiu hotarasc  dacă isi vor solutiona conflictul  prin mediere, apeland la un avocat  ales si  acceptat de toate partile.

Pot fi mediate conflictele avand  ca obiect drepturile  părților de care  pot sa dispuna în mod liber sau prin negociere, prin convenții sau alte forme  legale.

Scopul  medierii este reprezentat de negocierea unei solutii intr-o anumit litigiu, medierea putand fi folosită în diverse  conflicte ori litigii  izvorate din raporturi civile, comerciale, de familie sau  raporturi penale cum ar fi  retragerea plangerii prealabile sau împacarea partilor care  inlatura raspunderea penala.

Mai pot fi de asemenea mediate si  conflictele scolare, conflictele de malpraxis, cele izvorate din raporturi de asigurare, litigii in domeniul protectiei consumatorului.

Nu pot fi  mediate conflictele izvorate  din raporturile administrative sau fiscale referitoare la actele emise de institutiile statului sau conflicte constand în drepturi strict personale sau  drepturi de care partile nu pot dispune.

Procedura medierii este diferita de procesul din instanta de judecata. In cazul  medierii, părțile isi rezolva litigiul cu sprijinul  mediatorului, gasind  impreună o solutie avatanjoasa și satisfacatoare pentru ambele parti.

Medierea se deruleaza  pe fondul unor interese și nevoi, cu  luarea in considerare a tuturor  elementelor incidente in cauza - emotii, sentimente si interese ale  fiecarei persoane inplicate  in conflict.

Chiar daca conditia medierii este una  de interese, emotii si  nevoi, în cadrul ședintelor  de mediere se respectă întocmai  drepturile și libertătile tuturor părtilor. Daca nu se  respecta aceste drepturi nu se poate discuta  despre o procedura de mediere corecta  și legala.

Mediatorul va avea in vedere drepturile fiecarei persoane implicate in litigiu, iar solutia posibila la situația existenta se va  concentra pe nevoile, interesele și scopurile partilor.

Mai  exact, litigiul va fi analizat de avocat cu participarea activa  a tuturor partilor aflate în conflict. Analizarea litigiului  este esentiala pentru  rezultatul final al medierii si  consta  în discutarea motivelor  conflictului, istoricul acestuia  si  cum este perceput de catre fiecare parte, cu propuneri  ale partilor pentu adoptarea unei  solutii.

Medierea poate fi considerate o justitie privată avantajoasă intrucat partile ajung la o întelegere confidentiala, fiind  mulțumite în urma solutiei gasite  împreuna cu avocatul specializat in mediere.